Taco med guacamole og tomatsalsa

Taco med guacamole og tomatsalsa

Hjemmelagede tortollalefser er enkle å lage, og smaker fantastisk. Lag dem gjerne små, slik at du kan spise flere og variere fyllet. Smaker aller best ferske. Fyll tortillalefsene med for eksempel kvernet kylling eller kjøtdeig med mais og hakket rødløk. En mer luksuriøs variant kan forsøksvis bli fylt med hummerkjøtt eller grillet tunfisk. Kun fantasien setter grenser.

Les mer

Ingredienser



TORTILLALEFSER (24 stk små)

7,5 dl bokhvetemel
1 ts sukker
1 ss olivenolje
1 boks mais (165 gram)
1 ts salt
1 ts bakepulver
ca. 1 dl vann


GUACAMOLE MED MIXED GREENS

2 ts finhakket chili
2 store avokado
2 ss finhakkede tomater
0,5 ts salt
0,5 finhakket sølvløk
1-2 ts Life Mixed Greens
saften av 1 lime
2 ss finhakket fersk koriander
 


Slik gjør du

1 SLIK LAGER DU TORTILLALEFSER

2 Hell maisen i en bolle, og bruk enten en stavmikser eller Food Processor. Bland inn mel, salt, sukker og bakepulver i en bolle

3 Tilsett olivenolje og vann, og lag en fast deig. Del deigen i 24 like store biter.

4 Kjevle ut hver del til en rund tortilla. Ha gjerne litt mel på arbeidsflaten og kjevlen. Strø litt mel på tortillaen, slik at du kan stable de oppå hverandre frem til steking.

5 Stek hver tortilla i en tørr og varm stekepanne i 30 sekunder på hver side. Oppbevar dem i et brettet håndkle, slik at de holder seg varme og myke.

6 SLIK LAGER DU GUACAMOLE MED MIXED GREENS

7 Bland sølvløk og chili med Mixed Greens pulveret i en bolle.

8 Kutt avokadoene i biter, legg i bollen, og bland sammen til en røre (gjerne grov). Press litt limesaft og rør om.

9 Finhakk tomater og koriander, bland det forsiktig og smak til med salt.