Fylte horn

Fylte horn

Fylte horn med pesto og parmesan. Passer perfekt til suppe og gryteretter.

Les mer

Fylte horn med pesto og parmesan. Passer perfekt til suppe og gryteretter.


Ingredienser

-5 dl Helios økologisk speltmel - siktet

5 dl økologisk hvetemel

-1 pk fersk gjær

-1 klype Supernature himalayasalt

-100 gram smeltet Rørossmør

-3,5 dl helmelk

-2 ss kesam (kan sløyfes)

-Fyll: 1 glass Helios grønn pesto og ca 250 g parmesan ost'


Slik gjør du

1. Smuldre gjær i en kjøkkenmaskinbolle med eltekrok. Tilsett deretter mel og salt, og bland alt sammen.


2. Smelt smør i en kjele og tilsett melk. Hell melkeblandingen i bollen med det tørre, og elt alt på lav hastighet i ca 15-20 minutter.


3. Etter at deigen har eltet godt lar du den heve til dobbel størrelse (ca. 1 time). Når deigen er ferdig hevet har du den på et melet underlag eller på kjøkkenbenken.


4. Del deigen i to, og kjevl disse delene til store rundinger. Bruk en pizzakutter og kutt 8 pizzadeler på hver runding.


5. Legg på ønsket mengde pesto og permasan på den bredeste delen av pizzastykket. Rull innover til du får fine horn.


6. Pensle med egg og strø over valmue- og sesamfrø.


7. Stekes på 225 grader i ca 13-15 minutter.