Forskning viser at selspekk er til stor nytte ved stive og vonde ledd, samt betennelser i tarmsystemet.
Selolje er eskimoenes oppskrift på et sunt hjerte, godt immunforsvar, godt kretsløp, myke ledd og vakker hud. Ingrediensene ligger i spekket på selen, og dette er regelrett ”spekket” med høye konsentrasjoner Omega-3 fettsyrer.
Forskere har dokumentert at molekylene i selolje er annerledes bygd opp enn molekylene i fiskeolje, og at vi mennesker utnytter denne oljen bedre enn fiskeolje når den går gjennom fordøyelsessystemet.
De begrunner det med at selen jo er et pattedyr i likhet med menneskene.
Selolje kurerer leddsmerter
Forskere ved Haukeland Universitetssykehus og Nasjonalt Institutt for Ernæring og Sjømatforskning (NIFES), er de første i verden som har forsket på selolje og leddsmerter.
Til Bergens Tidene uttaler professor Arnold Berstad at pasientene som har deltatt i forsøkene ikke har opplevd lignende tidligere. For noen varte effekten i noen uker, mens andre kjente den i flere måneder. Hvorfor effekten er så god er ikke forskerne sikre på enda, men de tenker at det har noe å gjøre med at fettet til selen ikke stivner i kulden.
Når revmatikere får i seg det samme fettet, blir de myke i leddene og stivner ikke til når kulden setter inn.
– Innen 10 år kan selolje bli selve grunnsmøringen for revmatikere, mener Berstad og forskerteamet.
Ruis Omega-3 Selolje
Oljen er fremstilt av seltypen Phoca Groenlandica og Crystophora Cristata, som ikke står på CITES-listen (Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora) over truede dyrearter. Seloljen er kaldrenset, kaldpresset, norsk, ren og naturlig.
Kaldpressingen- og rensingen foregår i Tromsø, og det følges en anerkjent produksjonsprosess for å bevare oljen naturlig og forhindre harskning. Produktet inneholder Omega-3 (DHA, EPA og DPA), -6, -7 og -9 i tillegg til at det er tilsatt naturlige antioksidanter fra rosmarin for å sikre stabilitet og holdbarhet.
Les mer om Ruis Omega-3 Selolje på Life.no.