Gå til innhold
Din handlekurv er tom

Din handlekurv er tom

  • Fri frakt tom 22. januar
  • Rask leverering

Fettredusert Mandelmel

410 G 
kr 129
Antall
Lagerstatus 10+ på lager

Mandelmel er laget av finmalte mandler hvor 80 % av fettet er fjernet ved kaldpressing. Mandelmel er svært anvendelig, og kan brukes i baking og matlaging for å lage mat som er rik på protein og sunne næringsstoffer. 

Form

Mel

Forpakning (emballasje)

Pose à 400 g

Vekt

400 g

Vis mer Vis mindre

Fri frakt!

1-3 dager levering


Meld deg på vårt nyhetsbrev

 

Produktinformasjon

Mandelmel inneholder de samme gode fettsyrene som mandler, men i mindre mengder. I mandelmelet er over 80 % av fettet fra mandlene fjernet ved kaldpressing, for å gjøre det bedre egnet som mel. Dette gjør at kalori-innholdet blir redusert med hele 53 % i forhold til vanlig mandelmel, og holdbarheten blir også bedre. Mandelmel holder seg i ett år ved oppbevaring i originalemballasjen.

Mandelmel har et høyt innhold av mineraler, bl.a. magnesium, jern, kalium, kobber, mangan og sink. Innholdet av proteiner er også høyt, hele 40 %.

Produktspesifikasjon

Ingredienser

Fettreduserte og finmalte mandler

Næringsinnhold per 100 g
Energi 1318 kJ/315 kcal
Fett 11 g
- herav mettet fett 1 g
Karbohydrat 4 g
- herav sukkerarter 2 g
Kostfiber 20 g
Protein 40 g
Salt 0 g

Allergi/Bivirkninger/Indikasjoner

Produktet inneholder følgende allergen: mandler.

 

Bruk

Bruk av produktet

Alle steder hvor du bruker mel, kan du erstatte deler av dette med mandelmel. Mandelmel oppfører seg annerledes enn hvetemel, fordi det mangler gluten. Derfor er gjærbakst svært vanskelig å få til uten glutenholdig mel. Gluten gjør det mulig for gjærbaksten å heve seg, siden gluten danner et nettverk av små vegger som holder gass og vanndamp innesperret i deigen. Gluten fungerer også som bindemiddel i deigen og gjør den lettere å jobbe med. I gjærbakst kan du erstatte 10-20% av hvetemelet med Mandelmel. Du bør da øke væskemengden med ca 5-10%.

I annen bakst kan du erstatte opptil 100 % av melet, men fordi mandelmelet har så høyt fiberinnhold vil det suge til seg mer væske, opptil dobbelt så mye som annet mel. Du bør derfor redusere mengden mandelmel til 50-60 % av opprinnelig mengde mel, eller øke væskemengden i oppskriften. Vær oppmerksom på at bakverk med 100% mandelmel vil henge dårligere sammen enn bakverk med hvetemel. Et tips er å tilsette et bindemiddel som Fiberhusk.

 

Finn i butikk

Søk blant 125 butikker i Norge

  • 10+ på lager
  • 1-10 på lager
  • Midlertidig utsolgt
  • Kontakt butikk for info
Varen er lagt i handlekurven