Satayspyd med peanøttsaus

Satayspyd med peanøttsaus

Prøv disse på grillen i sommer. Varier mellom kylling og biffkjøtt.

Les mer

Ingredienser



400g kylling eller biffkjøtt
1-2 stilker sitrongress (eller skallet fra en sitron)
1 liten rødløk
2 fedd hvitløk
4 ss Cocosa Extra Virgin kokosolje
1 ts chilipulver
1 ts koriander
2 ts Helios økologisk gurkemeie
4 ts kechap manis (søt soyasaus)
1 ts oyster saus
Peanøttsaus:
400 ml Helios økologisk kokosmelk
2 ss red curry paste (eller sambal oelek)
2 dl Helios økologisk peanøttsmør
1/2 ts salt
1,5 dl Cocosa sukker
2 ss Helios økologisk eplecidereddik
 




Slik gjør du

1 Lag marinaden først ved å finhakke sitrongress (den hvite delen) og løk. Bland sammen med olje, krydder og saus. Del opp kyllingen/biffkjøttet i mindre biter. Ha bitene i en plastpose og bland godt med marinaden. La kjøttet ligge i marinaden i kjøleskapet

2 Lag peanøttsaus ved å blande alle ingrediensene sammen i en liten gryte. Kok opp og la småkoke på lav varme i 10 minutter. Server sausen lunken (den kan gjerne avkjøles og varmes opp igjen).

3 Legg grillspydene i vann ca 30 min og tre de marinerte bitene på spydene. Grill til kyllingen er gjennomstekt. Server kyllingsatay med ris og peanøttsaus til.