Midtsommersalat

Midtsommersalat

En fargesterk og sunn midtsommersalat med jordbær, nypoteter og røket laks. Strø hampfrø på toppen. De er naturlig rike på proteiner og gir en god nøtteaktig smak. Gojibær inneholder antioksidanter og vitaminer, blant annet mye C-vitamin.

Les mer


20 minutter


1 porsjoner


Ingredienser

-3 stk blader av romanosalat

-30 g ruccola

-5 stk nypoteter

-6-8 stk gule cherrytomater

-6-8 stk norske jordbær

-50 g fetaost

-ca 100 g røkt laks

-2 ts hampfrø

-1 ss gojibær

-1 ts alfalfaspirer

-0,5 ts olivenolje


Slik gjør du

1. Skrubb og kok nypotetene.


2. Skyll salaten, og la den renne av. Skjær tomatene i to. Del salatbladene i biter og fordel dem utover en tallerken.


3. La potetene kjølne litt, og skjær dem så i båter. Skjær laksen i avlange biter. Legg poteter og laks over salaten sammen med hele jordbær.


4. Bryt fetaosten i biter. Strø over fetaost, hampfrø, gojibær og alfalfaspirer. Helt til slutt drypper du olivenolje over salaten.