Cashew- og kardemommestjerner

Cashew- og kardemommestjerner

Glutenfrie småkaker med bringebærsyltetøy.

Les mer

Ingredienser



2 dl cashewnøtter
3 dl havregryn
2 dl mandelmel
1 dl kokosmel
2 dl tørkede dadler
2,5 ts kardemomme
4 ss Life kokosolje
3 ss agavesirup
3-5 ss vann





Slik gjør du

1. Sett ovnen på 150° C. Lag chiasyltetøy som beskrevet i oppskriften till høyre.

2. Mal cashewnøttene fint i en matkvern. Tilsett hakkede dadler og alle de tørre ingrediensene. Bland til slutt inn kokosolje, agavasirup og vann til deigen binder.

3. Kjevle ut deigen på bakepapir til ca 5 millimeters tykkelse. Bruk stjerneformede kakeformer, en stor og en liten. Lag store stjerner av hele deigen og bruk deretter den lille kakeformen til å ta bort den midterste delen på halvparten av stjernekakene.

4. Legg en klatt chiasyltetøy på de hele kakene og legg stjernen uten midtparti som et lokk over.

5 Stek på bakepapir i ovnen i ca 10 minutter. Avkjøl og dryss eventuelt litt melis over for pynt. Oppbevares i lufttett beholder. Kakene holder seg i cirka én uke.