Ovnsbakte egg med harissa og chèvre

Ovnsbakte egg med harissa og chèvre

Nyt noen lange brunsjer i påsken, gjerne litt overdådige – med ovnsbakte egg og kremet chèvre, spennende krydret med harissa og moringa.

Les mer



40 minutter


4-6 porsjoner


Ingredienser

-Ca 1 kg søtpoteter

-1 gul løk

-1 gul paprika

-125 g sukkererter

-1 ss kokosolje

-3 dl finhakkede, hermetiske tomater

-1-2 ta harissapaste (finnes på glass)

-0,5 dl havrefløte

-150 g chèvre

-8 egg

-Hakket persille som garnityr

-Moringa til å strø over

-Himalayasalt

-Svart pepper


Slik gjør du

1. Sett ovnen på 200 °C. Skrell og skjær søtpotetene i ca. 2 cm store biter. Skrell og grovhakk løken. Del, kjerne ut og skjær paprikaen i biter.


2. Bland søtpoteter, gul løk og kokosolje i én større ildfast form eller to mindre. Smak til med salt og pepper. Bak i ovnen i ca. 30 minutter. Etter halvgått tid, legg på sukkerertene og rør om.


3. Bland de hermetiske tomatene med harissa.


4. Ta ut og la kjølne litt ned. Hell på fløten og fordel tomatsausen med skje over. Smuldre over chèvre (eller annen hvit geitost). Knekk eggene forsiktig over blandingen. Krydre med salt og pepper. Sett tilbake i ovnene og fortsett stekingen i 8-10 minutter


5. Ta ut. Pynt gjerne med persille og moringa