Nypeostekake mine

Nypeostekake mini

6 porsjoner

Les mer

Ingredienser


Bunn:

1 dl valnøtter

1 dl gresskarkjerner

1 dl rosiner

1 ss vann


Fyll:

2 dl cashewnøtter

0,5 dl honning

2 + 2 ss kokosolje

0,5 dl ferskpresset sitronsaft

Revet skall fra 1 sitron (spar litt til garnityr)

1-2 ss vann

3 ss nypepulver



Slik gjør du


1. Bruk en mikser til å blande alle ingrediensene til bunnen til en jevn røre. Fordel deigen i muffinsformer. Press den slett mot bunn og kanter ved hjelp av en mindre skje. La stå i fryseren i minst 1 time.

2. Bland cashewnøtter, honning, 2 ss kokosolje, sitronsaft og sitronskall i mikseren. Tilsett litt vann om gangen. Røren skal ikke være rennende, men likevel slik at den skal kunne bres ut over bunnlaget.

3. Ta fram formene og fordel halvparten av røren over bunnlaget. Trykk ut røren og jevn til overflaten. Sett tilbake i fryseren igjen.

4. Tilsett 2 ss kokosolje og nypepulver i den resterende rører. Bland igjen, og tilsett eventuelt litt vann hvis røren er for tykk. Ta fram formene, og legg på det siste laget med røre. La stivne i fryseren i minst 1 time.

5. Ta fram nypeostekakene 10 minutter før servering, og garner med sitronskall og nypepulver.