Frossen raw mangocheesecake med lime

Frossen raw mangocheesecake med lime

Hva med å lage en frossen raw mangocheesecake? Dette er en sunnere variant av den klassiske ostekaken.

Les mer

Ingredienser

Bunnen:

1 dl Helios havregryn

1 dl solsikkefrø

2 dl tørkede morbær

ca 14 Helios dadler uten stein

1 krm Helios kardemomme

1 ss Life Coconut Oil

en klype Supernature Himalaya Salt


Fyll

Lag 1:

2 dl ternet mango (fersk eller opptint frossen)

2 dl kokoskrem (eller den tykke delen fra øverste lag i en kokosmelkboks)

1 krm ren vaniljeekstrakt

2 dl Helios cashewnøtter, bløtlagt i minst 1 time

2 ss Life Coconut Oil

2 ss Sukrin Gold

saften fra en halv presset lime


Lag 2:

2 dl ternet mango (fersk eller opptint frossen)

1 ss Sukrin Gold

2 ss Life Coconut Oil

zest (skallet) fra 1 lime


Valgfri topping:

Ferske bær

Life Coconut Chips

Mynte


Dette trenger du:

En springform

Blender eller stavmikser



Slik gjør du:

Bunnen: 

1. Kle nederste del av en form med avtakbare kant (springform) med bakepapir. Klem kanten fast.

2. Skjær dadlene i mindre biter og bland sammen med resten av ingrediensene til det blir en klissete, jevn røre.

3. Fordel massen jevnt i bunnen av formen.

4. La stå kaldt i ca. 30 minutter mens du forbereder fyllet.



Lag 1


1. Skyll cashewnøttene og bland dem så med de øvrige ingrediensene til massen får en kremet konsistens. Det kan ta en stund.

2. Hell fyllet over i bunnen av formen og la fryse til i 30 – 60 min.



Lag 2


1. Bland alle ingrediensene til det øverste fyll-laget, og hell dette på toppen av ostekaken i ett jevnt lag. 

2. Riv skallet (zesten) av limen over topplaget, og la så kaken fryse i minst 2 timer.

3. Kaken skal tines i ca. 30 min før servering for å få en god konsistens. 

4. Topp med ferske bær, kokosflak og mynte.