Gå til innhold
Din handlekurv er tom

Din handlekurv er tom

  • Fri frakt for bestilling over kr 199,-
  • Rask leverering

Satayspyd med peanøttsaus

Prøv disse på grillen i sommer. Varier mellom kylling og biffkjøtt.

Ingredienser

  • 400g kylling eller biffkjøtt
  • 1-2 stilker sitrongress (eller skallet fra en sitron)
  • 1 liten rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 ss Cocosa Extra Virgin kokosolje
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts koriander
  • 2 ts Helios økologisk gurkemeie
  • 4 ts kechap manis (søt soyasaus)
  • 1 ts oyster saus
  • Peanøttsaus:
  • 400 ml Helios økologisk kokosmelk
  • 2 ss red curry paste (eller sambal oelek)
  • 2 dl Helios økologisk peanøttsmør
  • 1/2 ts salt
  • 1,5 dl Cocosa sukker
  • 2 ss Helios økologisk eplecidereddik
Skriv ut innkjøpsliste

Slik gjør du

  1. Lag marinaden først ved å finhakke sitrongress (den hvite delen) og løk. Bland sammen med olje, krydder og saus. Del opp kyllingen/biffkjøttet i mindre biter. Ha bitene i en plastpose og bland godt med marinaden. La kjøttet ligge i marinaden i kjøleskapet
  2. Lag peanøttsaus ved å blande alle ingrediensene sammen i en liten gryte. Kok opp og la småkoke på lav varme i 10 minutter. Server sausen lunken (den kan gjerne avkjøles og varmes opp igjen).
  3. Legg grillspydene i vann ca 30 min og tre de marinerte bitene på spydene. Grill til kyllingen er gjennomstekt. Server kyllingsatay med ris og peanøttsaus til.
Varen er lagt i handlekurven