Gå til innhold
Din handlekurv er tom

Din handlekurv er tom

  • Fri frakt for bestilling over kr 199,-
  • Rask leverering

Kyllingkjøttboller

Lag kyllingkjøttbollene og server gjerne med basmatiris eller nudler.

Ingredienser

  • 1 dl Helios hvit quinoa
  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 2 fedd hvitløk
  • 0,5 løk
  • 1 økologisk egg
  • 4 ss maisstivelse
  • 0,5 ts Helios urtesalt
  • 0,25 ts cayennepepper
  • 2 ss Helios rapsolje
  • 0,5 lime
  • 0,5 dl ss soyasaus
  • 2,5 dl vann
  • 1 ss sesamolje
  • 1,5 ss Helios rårørsukker
  • 1 ss fiskesaus
  • 2 ss maisstivelse
  • 0,5 løk
  • 1 paprika
  • 4 vårløk
  • 2 gulrøtter
  • 100 g sukkererter
  • 2 ss Helios rapsolje
Skriv ut innkjøpsliste

Slik gjør du

  1. Kok quinoa som anvist på pakken og kjøl ned. Finhakk løk og hvitløk (til kjøttboller). Bland det hele med kjøttdeig, quinoa, egg, cayennepepper, urtesalt og maisstivelse.
  2. Trill runde kjøttboller og brun dem godt på hver side i litt rapsolje på middels til sterk varme.
  3. Hakk løk og paprika i grove biter, vårløk i ringer og gulrøtter i staver. Stek løk, paprika og gulrøtter til det er mørt i litt rapsolje. Tilsett sukkererter og vårløk mot slutten av steketiden. Dette skal kun stekes raskt.
  4. Klem saften ut av limen og bland den med resten av ingrediensene til sausen. Hell sausen over kjøttbollene og la den koke opp på middels varme.
  5. La det hele småkoke til sausen tykner noe. Tilsett grønnsaker og varm opp.

Produkter som kan brukes i oppskriften

Varen er lagt i handlekurven