Gå til innhold
Din handlekurv er tom

Din handlekurv er tom

  • Fri frakt for bestilling over kr 199,-
  • Rask leverering

Butterchicken

Prøv denne smakfulle indiske klassikeren, server med ris og nanbrød.

Marinert kylling:
450 g kyllingfilet
2 ss sitronsaft fra økologisk sitron
2 fedd hvitløk
0,5 ss garam masala
0,5 ts havsalt

Saus:
1 løk
1 paprika
1 fedd hvitløk
2 ss Helios rapsolje
1 ss garam masala
1 ts paprikapulver
0,25 ts kayennepepper
0,25 ts Helios kanel
0,5 ts Helios urtesalt
1 boks Helios hakkede tomater
1,5 dl fløte
15 g smør


2 porsjoner Helios basmatiris

2 naanbrød

 

 

Ingredienser

  • Kyllingfilet, sitron, hvitløk, garam masala og havsalt
  • Løk, paprika, hvitløk, rapsolje, garam masala, paprikapulver, kayennepepper, kanel, urtesalt, hakkede tomater, fløte og smør
Skriv ut innkjøpsliste

Slik gjør du

  1. Tilbered risen som anvist på pakken. Finhakk hvitløk og del kyllingen i større biter. Bland alle ingrediensene til marinaden sammen og la kyllingen marineres.
  2. Retten blir best om kyllingen marineres natten over, men er tiden knapp kan den stå på kjøkkenbenken i marinaden mens resten av retten lages.
  3. Hakk løk, paprika og hvitløk i grove biter og stek det i litt olje i ei gryte. Tilsett krydderet og la det hele frese videre i omlag et minutt. Ønsker du en mild rett, kan mengden kajennepepper justeres.
  4. Tilsett tomatboksen og fløte, og la det hele småkoke i ca. 5 minutter. Miks sausen sammen med en stavmikser eller blender.
  5. Ha kyllingen i gryta og la det småkoke til kyllingen er gjennomkokt (ca. 10 minutter). Rør inn smør rett før servering.
  6. Server butter chicken med ris og naanbrød. Topp gjerne med litt persille eller koriander.

Produkter som kan brukes i oppskriften

Varen er lagt i handlekurven