Gå til innhold
Din handlekurv er tom

Din handlekurv er tom

  • Fri frakt for bestilling over kr 199,-
  • Rask leverering

Cinnabons med spelt

Oppskriften holder til ca 20 Cinnabons

Ingredienser

  • 800 g Helios siktet speltmel
  • 25 g fersk gjær
  • 2 dl romtemperert H-melk
  • 2 dl romtemperert fløte
  • 1 ts Helios kardemomme
  • 1/2-1 ts vaniljepulver
  • 100 g Helios rårørsukker
  • 1 ss Helios grapefruktjuice
  • 150 g smør, i terninger
  • 1 klype salt
Skriv ut innkjøpsliste

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene, unntatt smøret. Du trenger ikke løse opp gjæren i melken, bare smuldre den rett i sammen med resten.
  2. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Kna til alt er samlet.
  3. Ha i smørterningene og elt godt til alt smøret er inni deigen.
  4. Spelt trengs ikke å eltes like lenge som hvetemelet, men alt skal blandes til en jevn og glatt deig. Er den for våt/tørr tilsetter du litt mer mel/melk.
  5. La deigen heve under klede til ca. dobbel størrelse.
  6. Bland sammen ingrediensene til fyllet
  7. Del bolledeigen i to deler og kjevle dem ut avlange og tynne. Pensle hver av dem med et godt lag fyll.
  8. Rull sammen delene til pølser. Skjær opp i biter og legg bollene på et stekebrett.
  9. Pensle med egg og stek på 200 °C til de er gyldne, ca 10 minutter.
  10. Mens bollene steker, lager du glasuren. Pensle på denne mens bollene fortsatt er lune. Serveres umiddelbart.
Varen er lagt i handlekurven